Γενικές ερωτήσεις

Σύμφωνα με έρευνα της Netcraft Web Server Survey για τον Απρίλη του 2014 ο nginx  είναι πλέον ο δεύτερος πιο διαδεδομένος Web διακομιστής server για όλους τους ενεργούς ιστοχώρους έχοντας ξεπεράσει το Microsoft IIS (Internet Information Server) και αυξάνει συνέχεια τα ποσοστά του έχοντας κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του,  Apache, Microsoft και Google.

Μελετώντας τις  κατατάξεις του Web server W3Techs στις 31/12/2014 μπορούμε να συμπεράνουμε οτι οι ιστοσελίδες που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εμπιστεύονται τον nginx, κερδίζοντας έτσι το 42.7% των κορυφαίων (Top)10.000 sites και το 42.3% των κορυφαίων (Top)1.000 sites παγκοσμίως, ενώ ο Apache έρχεται δεύτερος με 35.6% και 28.6% αντίστοιχα. Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Facebook, Zappos, Groupon, Hulu, Dropbox , CNN, SourceForge, WordPress, GitHub, typo3.org, jquery.com και magentocommerce.com. Επίσης, η Wikipedia χρησιμοποιεί τον nginx ως SSL termination proxy (βλέπε Fig. http://en.wikipedia.org/wiki/Nginx#Usage ).

Πηγές:

  1. Netcraft: http://news.netcraft.com/archives/2014/04/02/april-2014-web-server-survey.html
  2. W3Techs: http://w3techs.com/technologies/cross/web_server/ranking

Η ταχύτητα φόρτωσης είναι μόνο ένας από τους 200+ παράγοντες που επηρεάζουν τη κατάταξη στα ευρετήρια των μηχανών αναζήτησης. Παρ ‘όλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντας, όταν πρόκειται να εμφανιστούμε “λίγο πιο πάνω” από τους ανταγωνιστές μας.

Ανεξάρτητα από τις μηχανές αναζήτησης, μια σελίδα που φορτώνει αργά αποθαρρύνει τους επισκέπτες να τη χρησιμοποιήσουν ενώ ένας σύντομος χρόνος φορτώματος σημαίνει επιπλέον και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τέλος, είναι σημαντικό λόγω της αύξησης των χρηστών με κινητές συσκευές και δίκτυα περιορισμένου εύρους ζώνης και ογκοχρέωσης (3G/4G) η ιστοσελίδα να φορτώνει γρήγορα και με τον ελάχιστα δυνατό όγκο (όσο δυνατόν μικρότερο μέγεθος).

Δεν είμαστε μια “ανώνυμη” εταιρεία μαζικής φιλοξενίας ιστοσελίδων. Αντίθετα, επικεντρωνόμαστε στη ποιότητα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση που έρχεται σε κάποιο αντίτιμο…

Αυτό συμπεριλαμβάνει ότι δεν έχουμε “κέντρο εξυπηρέτησης”, αλλά έχετε επαφή με ένα σταθερό πρόσωπο που φροντίζει για όλα τα προβλήματα. Τέλος υπάρχει ένα είδος managed hosting, όπου διασφαλίζουμε ότι τα πάντα λειτουργούν.

Περαιτέρω, όσο αφορά τις υπηρεσίες μας υπάρχει ένας σημαντικός βαθμός εξειδικευμένης γνώσης στο πως οι ιστοσελίδες μπορούν να είναι γρήγορες και αξιόπιστες (Tags: caching technologies, nginx configuration), και αυτή τη γνώση θα τη βρείτε μόνο μαζί μας. Αυτό μας συγκαταλέγει στους ελάχιστους παγκοσμίως που -μπορούν- και προσφέρουν φιλοξενία σε nginx.

Η σχεδίαση και υλοποίηση της υποδομή μας έχει βελτιστοποιηθεί και η διαχείριση της και η συνεχής παρακολούθηση απαιτούν χρόνο και χρήμα. Σε κάθε διακομιστή μας φιλοξενείται ένας πολύ μικρός αριθμός πελατών ώστε να διασφαλιστεί από κάθε πλευρά η απόδοση και αξιοπιστία των υπηρεσιών μας.

Τέλος, προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας με τον τρόπο που θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν και εμάς.

Ως εκ τούτου, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι υπηρεσίες μας δεν είναι ακριβές!
Ή όπως λέμε και στην Ελλάδα: – “Ότι πληρώνεις, παίρνεις”.

Αρκετοί πάροχοι φιλοξενίας ορίζουν ένα μέγιστο όσο αφορά το χώρο (webspace) και σε αφήνουν να το μοιραστείς με όσες ιστοσελίδες επιθυμείς (πολλά ή απεριόριστα sub-domains). Αυτό συνήθως οδηγεί σε υπερφορτωμένους  διακομιστές και γίνεται πολύ αργοί καθώς κάποιοι πελάτες μπορούν να κάνουν κακή χρήση αυτής της δυνατότητας ή γιατί ο πάροχος δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο όσο αφορά το πόσες σελίδες εξυπηρετεί κάθε διακομιστής.
Είναι λογικό όταν έχεις πολύ χαμηλές τιμές, να προσπαθείς να εξυπηρετήσεις όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες με την ίδια υποδομή για να καλύψεις το κόστος.

Για να εξασφαλίσουμε τις πολύ γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες φιλοξενίας μας, είναι λογικό να ακολουθήσουμε μια τελείως διαφορετική λογική. Κάθε πακέτο φιλοξενίας επιτρέπει μία ιστοσελίδα (ή ένα domain name) . Με αυτό το τρόπο έχουμε πλήρη έλεγχο στην απόδοση των διακομιστών και μπορούμε να εγγυηθούμε οτι η ιστοσελίδα θα είναι πάντα “γρήγορη”.

Μπορείτε φυσικά να τρέξετε πολλαπλές εφαρμογές κάτω από το ίδια ιστοσελίδα αρκεί να ανήκουν θεματικά στο ίδιο site. Για παράδειγμα είναι πολλά τα online καταστήματα  (Magento, shop goods, OXID, κ.α.) που έχουν και ένα blog (πχ. WordPress).

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε επιπλέον domain στο πακέτο φιλοξενίας σας, τότε αυτό θα χρησιμοποιεί δικούς του πόρους (πχ. μνήμη RAM, traffic, webspace).

Αφού διαφορετικές web εφαρμογές δημιουργούν και διαφορετικές απαιτήσεις σε υλικό,  -από την δικιά μας οπτική- δεν έχει νόημα να απαντήσουμε με έναν αριθμό. Μια ιστοσελίδα γραμμένη σε HTML και 100 page views θα δημιουργεί πολύ λιγότερες απαιτήσεις σε hardware από ένα κατάστημα σε PHP και Βάση Δεδομένων και 100.000 page views την ημέρα.

Από τη πλευρά μας φιλοξενούμε σε κάθε διακομιστή τόσες ιστοσελίδες όσες δεν θα επηρεάσουν τη  ταχύτητα αυτών που ήδη φιλοξενούνται. Αυτό σημαίνει ότι είτε έχετε τη μοναδική σελίδα στον διακομιστή είτε υπάρχουν και άλλες, δεν θα καταλάβετε διαφορά στη ταχύτητα. Αυτό συμβαίνει επειδή ο nginx -σε αντίθεση με τον apache- είναι “οικονομικός” στη χρησιμοποίηση των υλικών πόρων, και από την άλλη μετράμε τις δυνατότητες των διακομιστών σε στιγμές αιχμής ώστε να εξασφαλίσουμε οτι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα όταν δεν το περιμένουμε.

Για να είμαστε σίγουροι για τα παραπάνω, οι διακομιστές παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση.

Βρισκόμαστε στην Ευρώπη/Αθήνα (GMT +2).

Ερωτήσεις σχετικά με τη παραγγελία μου

Συνήθως ενεργοποιούμε το λογαριασμό σας μέσα σε 24 ώρες ώστε να ξεκινήσετε να στήνετε τη σελίδα σας, τα email σας, κ.ο.κ..
Από τη πλευρά σας θα πρέπει να ορίσετε στους nameservers σας τη διεύθυνση του διακομιστή που θα σας σταλεί με email

Φυσικά! Κάνετε νέα παραγγελία και θα πιστωθεί στο λογαριασμό χρήστη σας.

Στις πρόσθετες πληροφορίες της παραγγελίας, αναφέρετε το domain name που έχετε κατοχυρώσει και που θέλετε να ενεργοποιηθεί.

Εφόσον οι ανάγκες σας αυξηθούν και χρειάζεστε αναβάθμιση των διαθέσιμων σας πόρων μπορείτε να το κάνετε χωρίς να χρειαστεί η αγορά νέου πακέτου φιλοξενίας, αλλά μόνο η αγορά της αναβάθμισης που χρειάζεστε από την κατηγορία ‘Πρόσθετα’.

Ερωτήσεις Τεχνικού Περιεχομένου

Όλες οι ιστοσελίδες που δουλεύουν σε Apache με PHP, δουλεύουν και σε nginx, άσχετα με το αν χρησιμοποιείτε WordPress, Drupal, Joomla, Typo3, Contao, Magento, shop goods, PrestaShop, Redaxo, concrete5 κ.α..

Υπάρχει μια μικρή διαφορά: Για λόγους απόδοσης, ο nginx δεν υποστηρίζει αρχεία .htaccess. Οι κανόνες Ανακατεύθυνσης (Rewrite Rules) γράφονται απευθείας στο αρχείο ρυθμίσεων του nginx. Οι απαραίτητες αλλαγές γίνονται από εμάς ώστε η σελίδα να δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Δεν είναι κάτι μαγικό: Για τα γνωστά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) υπάρχουν “καλές πρακτικές” και ρυθμίσεις για τον nginx που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν.

Κάθε μέρα δημιουργούμε στατιστικά χρήσης του ιστοχώρου σας από τα αρχεία καταγραφής της ημέρας που πέρασε. Μπορείτε να δείτε τα δεδομένα αυτά στο www.yourdomain/awstats (password protected).

Μπορείτε -εφόσον το επιθυμείτε- να χρησιμοποιήσετε άλλο τρόπο συλλογής στατιστικών όπως το Google Analytics, ή το Piwik. Σε κάθε περίπτωση μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε.

Φυσικά! Από το πίνακα διαχείρισης επιλέγετε την προστασία φακέλου και δημιουργείτε ένα ζεύγος ονόματος χρήστη και κωδικού.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μετρήσετε την απόδοση της σελίδας σας. Κάποιοι από αυτούς έρχονται ως πρόσθετα στο browser και άλλα είναι σελίδες σε εξυπηρετητές που επιχειρούν απομακρυσμένες μετρήσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία σας παρέχουν και απλές συμβουλές για να αυξήσετε την απόδοση του ιστοχώρου σας. Μπορεί σε κάποια από αυτά οι μετρήσεις απόδοσης να διαφέρουν αρκετά καθώς η απόσταση του διακομιστή σας με αυτή του διακομιστή που εκτελεί τις μετρήσεις να είναι μεγάλη. Για παράδειγμα εάν η σελίδα σας βρίσκεται σε server της Ευρώπης, οι μετρήσεις από server της Αμερικής θα είναι αυξημένες.

GTmetrix – Website Performance Test and Optimization
Mozilla Firebug in combination with Google Page Speed
Uptrends testing tool for measuring the load time
Yahoo! YSlow Firefox add-on for speed optimization
pingdom Tools Site charging time and performance tests
Web Page Test analyzes the page size and download time

Καταρχήν θα πρέπει να μετρηθεί η απόδοση της ιστοσελίδας (βλ: Πως μπορώ να αξιολογήσω τη ταχύτητα της σελίδας μου;). Τα περισσότερα εργαλεία που αναφέρθηκαν παρέχουν συμβουλές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της σελίδας σας. Πιθανές πηγές βελτίωσης είναι τα αρχεία CSS, τα JavaScripts, καθώς και το μέγεθος/συμπίεση των εικόνων χωρίς να υπάρχει σημαντική απώλεια (Για παράδειγμα, στο gtmetrix μπορείτε ακόμα και να κατεβάσετε την βελτιστοποιημένη έκδοση των εικόνων σας) .

Συμβουλές για τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας μπορείτε να διαβάσετε και στο: Best Practices for Speeding Up Your Web Site

Για την ελαχιστοποίηση των αρχείων CSS και JavaScript files, υπάρχουν online δωρεάν υπηρεσίες όπως τα:

CSS Compressor & Minifier
JavaScript Compressor

Σας παρέχουμε ένα γραφικό περιβάλλον διαχείρισης (Πίνακας Διαχείρισης). Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης για να έχετε πρόσβαση στο WebMail, WebFTP, PHPMyAdmin κ.α., από το browser σας.

We install by default the latest versions of PHP – FPM 5.5 Zend OPcache as a PHP cache. You get two dedicated pools for each (sub) domain in two hosting plans of 32 x2 processes (64MB) RAM or 64 x2 processes (128MB) RAM individually defined for each website.

Σύμβαση / Τιμολόγηση

Μπορείτε να πληρώσετε με τραπεζική κατάθεση ή με χρήση λογαριασμού Paypal.

Όχι δεν υπάρχει χρέωση εγκατάστασης ή ενεργοποίησης του λογαριασμού σας.

Δεν υπάρχει συμβόλαιο. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διακόψετε τη χρήση των υπηρεσιών μας όπως περιγράφεται και στους ‘όρους χρήσης’. Η χρέωση γίνεται προκαταβολικά με 6μηνη διάρκεια τόσο για ελαχιστοποίηση των χρεώσεων τρίτων (π.χ. Paypal) όσο και για οικονομία ‘λογιστικού’ χρόνου και αφοσίωσης στον ‘διαχειριστικό’ 😉 .

Κάθε φορά που υπάρχει επιβεβαιωμένη πληρωμή, εκδίδεται ‘Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών’ με τα στοιχεία σας και αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Φροντίστε για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων σας και διαβάστε τους ‘όρους χρήσης’ πριν από κάθε σας συναλλαγή.

Η εταιρεία εδρεύει στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου οι πελάτες με διεύθυνση χρέωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρεώνονται με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Φ.Π.Α. (VAT) δεν συμπεριλαμβάνεται στις χρεώσεις των υπηρεσιών εάν η διεύθυνση χρέωσης είναι στην Ε.Ε. αλλά εκτός Ελλάδας. Σε αυτή τη περίπτωση ο πελάτης-εταιρεία υποχρεούται να φροντίζει για την απόδοση του Φ.Π.Α. (VAT) στη χώρα του. Στη περίπτωση του πελάτη-ιδιώτη, κάτοικου σε χώρα της Ε.Ε. εφαρμόζεται Φ.Π.Α (VAT) 23%. Εκτός Ε.Ε. η συναλλαγή δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α (VAT)

The Company is located in Greece. So, Cited’s services subscribers with a European Union (EU) billing address are billed  according to European Union regulations. VAT won’t be included in your services’ costs if your business address is within the EU, but outside of Greece. Instead, you qualify to self-assess your VAT at your EU member state’s local rate. If you are an individual shopper (not a business) from EU you will be charged with VAT (23%).

Γενικές ερωτήσεις

Αφού δεν μοιραζόσαστε το διακομιστή με άλλους χρήστες, ο αριθμός των ιστοσελίδων που μπορείτε να φιλοξενήσετε περιορίζεται μόνο από τους διαθέσιμους πόρους (Αποθηκευτικός χώρος, Επεξεργαστική ισχύ, κ.α.).

Το Cited.gr προσφέρει υποδομές και λύσεις Υψηλής Διαθεσιμότητας (High Availability) και Εξισορρόπησης Φόρτου (Load Balancing). Τέτοιες υλοποιήσεις σε επίπεδο υπηρεσιών απαιτούν την ύπαρξη τουλάχιστον 2 διακομιστών (HTML ιστοσελίδες) και μεγαλώσουν ανάλογα με τις ανάγκες (Load Balancing, Caching, DB servers, NFS, κ.α)

Φυσικά! Μπορούμε να σας ενημερώνουμε με e-mail σε μηνιαία βάση για την απόδοσή του (συμπεριλαμβάνοντας CPU, Μνήμη, Uptime, Hard Disk I/O, χρόνοι απόκρισης, κ.α).

Βρισκόμαστε στην Ευρώπη/Αθήνα (GMT +2).

Ερωτήσεις σχετικά με τη παραγγελία μου

Συνήθως τον ετοιμάζουμε μέσα σε 2 μέρες. Η συνεργασία μας και η συννενόηση μαζί σας σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική για τη σχεδίαση της βέλτιστης λύσης με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες.

To Cited.gr δεν έχει ιδιόκτητη υποδομή. Ενοικιάζουμε Virtual (και σε ορισμένες περιπτώσεις dedicated) διακομιστές από έμπιστους και γνωστούς providers όπως η DigitalOcean, Linode και άλλες.

Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε τη τοποθεσία ανάλογα με τη γεωγραφική σας θέση με σκοπό να ελαχιστοποιήσουμε τους χρόνους απόκρισης για τους πελάτες σας.

KVM. Το KVM είναι από τις πιο γνωστές τεχολογίες εικονικές υποδομές προσφέροντας ‘full virtualisation’, επιτρέποντας να κάνουμε σχεδόν ότι κάνουμε και σε ένα dedicated διακομιστή.

Παρόλο που υπάρχουν φθηνότερες λύσεις όπως το OpenVZ, αυτές δεν μπορούν να προσφέρουν Container Privacy, Resources Reservation / Allocation, και δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις βελτιώσεις μας σε επίπεδο firewall και kernel.

Ξανά, προσφέρουμε Systems Administration υψηλού επιπέδου. Δεν μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε και υποδομές υψηλού επιπέδου…

Ερωτήσεις Τεχνικού Περιεχομένου

Μπορείτε να επιλέξετε ένα σύστημα LAMP (Linux / Apache / MySQL / PHP, δηλαδή με Apache2 για web server) ή ένα σύστημα LEMP (Linux / nginx / MySQL / PHP, δηλαδή με nginx για web server).
Και στις 2 περιπτώσεις μπορείτε να επιλέξετε MariaDB αντί για MySQL.

Επιλέγουμε PHP – FPM 5.5 και Zend OPcache για PHP cache.

Cited.gr takes care of maintenance, updates and backups of the Agency packages and Managed Server. The complete maintenance and updates (operating system and ISPConfig) are carried out as quickly as possible by our technicians. You must bring no Linux knowledge.

Furthermore, we take care of the nightly full backups of your managed server and – should this become necessary – to restore.

In addition, we also monitoring of the servers by and take care in consultation with you to adapt the system configuration (eg MySQL configuration, web server configuration) if, for example increases with time and the number of sites you host, the load ,

Όχι. Δεν παρέχουμε root access σε εσάς και είμαστε υπεύθυνοι για την ασφάλεια και διαχείριση του διακομιστή σας εξασφαλίζοντας τη σωστή λειτουργία της υποδομής.

Σύμβαση / Τιμολόγηση

Μπορείτε να πληρώσετε με τραπεζική κατάθεση ή με χρήση λογαριασμού Paypal.

Όχι δεν υπάρχει χρέωση εγκατάστασης ή ενεργοποίησης του λογαριασμού σας.

Δεν υπάρχει συμβόλαιο. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διακόψετε τη χρήση των υπηρεσιών μας όπως περιγράφεται και στους ‘όρους χρήσης’. Η χρέωση γίνεται προκαταβολικά με 3μηνη διάρκεια τόσο για ελαχιστοποίηση των χρεώσεων τρίτων (π.χ. Paypal) όσο και για οικονομία ‘λογιστικού’ χρόνου και αφοσίωσης στον ‘διαχειριστικό’ 😉 .

Κάθε φορά που υπάρχει επιβεβαιωμένη πληρωμή, εκδίδεται ‘Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών’ με τα στοιχεία σας και αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Φροντίστε για την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων σας και διαβάστε τους ‘όρους χρήσης’ πριν από κάθε σας συναλλαγή.

Η εταιρεία εδρεύει στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου οι πελάτες με διεύθυνση χρέωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρεώνονται με βάση τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Φ.Π.Α. (VAT) δεν συμπεριλαμβάνεται στις χρεώσεις των υπηρεσιών εάν η διεύθυνση χρέωσης είναι στην Ε.Ε. αλλά εκτός Ελλάδας. Σε αυτή τη περίπτωση ο πελάτης-εταιρεία υποχρεούται να φροντίζει για την απόδοση του Φ.Π.Α. (VAT) στη χώρα του. Στη περίπτωση του πελάτη-ιδιώτη, κάτοικου σε χώρα της Ε.Ε. εφαρμόζεται Φ.Π.Α (VAT) 23%. Εκτός Ε.Ε. η συναλλαγή δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α (VAT)

 ©2022 Cited.gr

Επικοινωνία

Αφήστε το μήνυμά σας και θα απαντήσουμε σύντομα.

Sending
ή

Σύνδεση με χρήση των διαπιστευτηρίων σας

Forgot your details?